Ravitalli Rattonen

Perustiedot

Nimi: Vihtiläinen Väri: punarautias
Kutsumanimi: Vihti Rotu: suomenhevonen
Sukupuoli: ori Säkäkorkeus: 156cm
Syntymäaika: 10.09.2014, 13v Ennätykset: 22,3ake, 22,0aly, 25,3ly, 24,4ke, 30,9api, 27,4make
Statistiikka: 134: 10-12-15 Voittosumma: 108 240v€, 5 000kr.
Omistaja: VRL-08204, Ravitalli Rattonen Kasvattaja: Ruikuttajan Ravitalli evm


Pikselit

1. Valiodivisioona-finaali helmikuu 2022

Kesäkuun 2015 suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 20.06.2015
rakenne 7, suku 0, käytöskoe 10, ajokoe 10 + 5,7, luonne 17 = 49,7 // SV-III

Tammikuun 2016 suomenhevosten laatuarvostelutilaisuus 20.01.2016
13 (3-4-3-3) + 19 + 15 + 13 + 20 = 80 p. // SLA-II

Vihtiläinen. Jo pelkästä nimestä tallilaisille muodostuu mieleen kuva komeasta, nuoresta ravikuningas-lupauksesta, kuitenkin pienellä takapotkulla. Tutuimmille vain Vihti, on potentiaalinen ja rakastettava pikku ravurikakara, eikä siltä puutu luonnetta. Vihti on todella tavoitteellinen ja kunnianhimoinen, taitava suomenhevonen. Tällä orilla mennään pitkälle, ja kovaa! Iästään huolimatta ori on kuin kolmivuotiaan nuoren tasolla monissa asioissa. Taitoa kyllä löytyy, mutta myös sitä uhmaikää.

Hoidettaessa ori tulee sitoa kiinni, tai muuten löytää itsensä hevosen ja seinän välistä alta aikayksikön. Vihtiä ei kuitenkaan tulisi sitoa käytävälle, jos on talli täynnä porukkaa. Valjastus kannattaa tehdä ulkona tallin ollessa täysi. Oria tuntuu stressaavan tämä tilanne erityisen paljon. Kuitenkin jos talli on hiljainen, voi orin sitoa huoletta käytävällekin. Hoitotoimenpiteet sujuvat oikein mukavasti, jos Vihdin kanssa vain jaksaa olla kärsivällinen. Orilla kun on tapana piilotella harjoja kuivikkeiden alle tai nostella niitä taivaisiin, napata vesiletku ja kastella sillä viattomat ohikulkijat tai potkia karsinan seiniä tylsistyessään. Kaviot ori nostaa hyvin, mutta hieman liian innokkaasti. Siinä saa kyllä nenilleen, ellei ole tarkkaavainen.

Kärryjen edessä Vihti on kuuma ja voitontahtoinen, eteenpäinpyrkivä hevonen. Sen kanssa tulee olla hyvin tarkkana, ettei lähde käsistä. Kuitenkin hyvin harvoin ori lähtee radalla laukkailemaan. Se on jo alusta alkaen opetettu siihen, että laukka-askeliahan ei oteta ilman erillistä lupaa, jolloin saa hieman irroitella. Orin ravi on liitävää ja mukavaa katseltavaa, eikä kyydissä olokaan ole koskaan pahitteeksi. Lujaa mennään aina, myös silloin kun ei ehkä pitäisi. Vihti on huono häviäjä ja on mielestään se kukkulan, tai tässä tapauksessa raviratojen kuningas eikä kukaan voi sitä voittaa. Tietenkään asiahan ei aivan näin ole, vaan välillä joudutaan tyytymään hieman huonompiinkin sijoituksiin tason ollessa hurja.

Lastauksessa ei ole muita ongelmia, kuin se, että Vihti meinaa tylsistyä lyhyimmilläkin matkoilla. Siksi olisi hyvä, että orille otetaan mukaan aina seuralainen. Lähes mikä hevonen tahansa käy, sillä ori tulee toimeen kaikkien kanssa. Kunhan toinen on rauhallinen yksilö, niin kaikki menee hyvin. Jos toinen uhittelee, ei Vihti vain seiso paikallaan, vaan uhittelee takaisin sen verran mitä on pakko.

Sukutaulu

i. Vihuliainen
22,5ke
vs. 950 000v€
ii. Vihulainen iii. Viheltäjä
iie. Rakkauslaulu
ie. Sointusävel iei. Riitasointu
iee. Hihittäjä
e. Pusutyttö
25,3ake
vs. 85 800€
ei. Hänmän eii. Puurtaja
eie. Nakertaja
ee. Pusuttelija eei. Velmukas
eee. Veijjari

Vihdin isä, Vihuliainen, on 157cm korkea, jo raviuransa päättänyt, vaaleanpunarautias suomenhevosravuriori, jolta ei puutu potentiaalia, halua ja tahtoa. Kaikille näytetään oikein olan takaa ja vauhtia ei puutu. Vihulainen, eli Vili, on tuonut kunniaa, mainetta ja paljon voittoja omistajalleen Tuomo Suomiselle, joka ylpeänä oria edelleen haluaisi kisauttaa sen iästä huolimatta. Vili on kuitenkin jo kilpauransa päättänyt ja hevonen on nyt pelkässä jalostus- ja harrastekäytössä. Orin statistiikka on aivan ihanaa katsottavaa, hurjat 113: 54-10-2. Jälkeläisiä kyseisellä orilla on Vihdin lisäksi kunnioitettavat 125, joista lähes jokainen on päässyt ainakin kokeilemaan ravihevosen arkea, moni hyvällä menestykselläkin.

Vihdin isänisä, Vihulainen, on tarmokas, 155cm korkea, vaaleanrautias suokkiori, joka kilpaillessaan niitti mainetta pitkin Suomea ja Ruotsia. Statistiikaksi kertyi hienot 80: 30-8-15, eikä ulkonäöllisestikään orissa ole mitään vikaa. Näyttelypalkintoja on keräilty siis ahkerasti hienon raviuran ohella. Jälkeläisiä tällä Ruotsissa eläkepäiviään viettävällä orilla on 83 kappaletta, eikä lisää ole tiedossa. Monet tämän orin jälkeläisistä ovat pärjänneet hyvin, mikä ei oikeastaan kenellekään tullut yllätyksenä.

Vihdin isänisänisä, Viheltäjä, on aivan tavallinen pullaponi Suomen Lapista. Tämä 156cm korkea ruunikko ori on kyllä ravejakin kokeillut, mutta omistajansa halusi siitä vain tavallisen puskaratsun. Ori on silti tuottanut kaksi erittäin taidokasta ravuria ja yhden erittäin hienon kouluratsun. Miten näinkin puskaratsusta voi saada niin erilaisiin käyttöihin mahtavia eläimiä! Orin statistiikaksi kertyi 22: 2-3-4 ja jälkeläisiä sillä on 12 kappaletta.

Vihdin isänisänemä, Rakkauslaulu, on kunniaa ja mainetta niittänyt, taitava arvokisatykki. 158cm korkea punarautias tamma on erittän tavoitteellinen ja sen kanssa on helppo tehdä töitä. Sen kanssa onkin voitettu monet arvokisat ja statistiikaksi se on kerryttäyt 123: 54-18-27. Jälkeläisiä tällä huipputammalla on kuitenkin vain 4 kappaletta, sillä tammaa ei voitu tuntemattomasta syystä enää käyttää siitokseen. Tietysti omistaja ja muut olisivat toivoneet tästä hienosta hevosesta lisää suvunjatketta, mutta aina eivät mene nallekarkit tasan.

Vihdin isänemä, Sointusävel, on tavallinen maantallaaja Länsi-Suomesta. Tamma on 155cm korkea vaaleanpunarautias suomenhevosrouva helpolla, mutta herkällä luonteella. Sen kanssa on helppo tehdä töitä ja siksi se onkin viime vuosina toiminut ratsastuskouluratsuna. Raveissakin tammalla on nuorempana käyty, statistiikkana 42: 6-15-4. Jälkeläisiä siltä löytyy 3 kappaletta, joista kaksi on kilpaillut menestyksekkäästi ravien parissa.

Vihdin isänemänisä, Riitasointu, on tulisen luonteen omaava punarautias 158cm korkea ori. Riitulla on käyty raveissa kokeilemassa, mutta orin luonne ei ole siihen hirveän otollinen. Ori kun meinaa aina ryöstää laukkaan ja kuumuaa liikaa heti, jos pääsee vähänkään itse vaikuttamaan tahtiin. Orin sanottiin joskus olevan jopa vaarallinen muille hevosille ja ohjastajille kisoissa. Tosin tätä ei monesti kuultu, vain kerran. Statistiikka orilla on 22: 2-1-5 ja jälkeläisiä siltä löytyy 3 kappaletta.

Vihdin isänemänemä, Hihittäjä, on kaunis 156cm korkea rautias suomenhevostamma pohjoisesta. Tamma on kilpaillut raveissa satunnaisesti, mutta siirtyi lopulta ratsastuskoululle statistiikan ollessa 29: 3-7-2. Jälkeläisiä sillä on 2 kappaletta. Hippa on monen pienen ratsastuskoulun oppilaan lempihevonen sen rauhallisen ja kiltin luonteen vuoksi. Tämän tamman kanssa onkin helppo ja mukava tehdä töitä.
Vihdin emä, Pusutyttö, on myös kunniaa ja mainetta niittänyt tamma, kuitenkin vain hetken, sillä tamma loukkaantui harjoituksissa pahasti ja joutui lopettamaan raviuransa noin 50 kilpailun jälkeen ja statistiikaksi kertyi 53: 19-1-14. Pusutyttö on rautias, 156cm korkea rouva ja se on herttainen pusuttelija sekä oikea varsatykki. Jälkeläisiä tammalta löytyy Vihdin lisäksi jopa 13 kappaletta. Pusu elelee rauhallista kevyen tuntiratsun elämää läheisellä ratsastuskoululla, nyt kun varsahommatkin on jätetty taakse. Kohta tamma pääseekin jo eläkkeelle, sillä vanha vamma on alkanut näkyä. Vaarana on myös, että hevonen joudutaan lopettamaan sen jäädessä vain talliin seisomaan.

Vihdin emänisä, Hänmän, on kunnon ravikiitäjä. Tämä 156cm korkea musta etelän hirmu on voittanut monia arvokisoja, mutta jäi yllättäen eläkkeelle tuntemattomasta syystä. Muutenkin orin lyhyt aika median parissa on jättänyt paljon kysyttävää. Mihin hevonen katosi, miksi ja mitä se tällä hetkellä tekee. Statistiikka orilla on 130: 53-20-11 ja jälkeläisiä siltä löytyy 39 kappaletta. Muuta ei tämän mysteerisen hevosen tilanteesta oikein tiedetä.

Vihdin emänisänisä, Puurtaja, on nimensä veroinen 153cm korkea musta suomenhevosori. Tämä ahkera hevonen kilpaili raveissa ja siirtyi sitten ansaitulle eläkkeelle Ruotsin maille statistiikoin 78: 16-5-13. Purulla on vain 8 jälkeläistä hienosta kisaurastaan huolimatta. Kukaan ei varsinaista syytä tälle tiedä, mutta huhutaan, että orin kunto alkoi pettää niin pahasti, että se ei astumaan enää pystynyt. Ken tietää, onko tämä sitten totta vai ei, mutta lähes varmaa on, että sukua tämä ori ei enää jatka.

Vihdin emänisänemä, Nakertaja, on vaaleanpunarautias 160cm korkea suomenhevostamma, joka toimii ratsastuskoulun hevosena lyhyen raviuransa jälkeen. Tamman statistiikka on 29: 1-3-1. Ei oikein ollut ravit tämän tamman juttu. Vaikka halua löytyi, ei taidot ja nopeus millään riittäneet. Tamma myytiinkin halvalla eteenpäin ja uudelleenkoulutettiin ratsuksi, minkä jälkeen se pääsi ratsastuskoulukäyttöön. Jälkeläisiä tammalta löytyy 3, joista yksi löytyykin tältä kyseiseltä ratsastuskoululta.

Vihdin emänemä, Pusuttelija, on raviurallaan pitkälle edennyt, punaruunikko 155cm korkea suomenhevostamma Joensuusta. Tamma on kilpaillut sekä Suomessa, että Ruotsissa, statistiikoin 98: 31-12-9 ja viettää nyt eläkepäiviään kotiseudullaan. Jälkeläisiä tällä herttaisella rouvalla on hienot 8 ja suunnitelmissa olisi vielä ehkä yksi jälkeläinen. Tamman kunto kun on vielä loistava, eikä estettä tiineydelle näyttäisi olevan.

Vihdin emänemänisä, Velmukas, on nimensä veroinen velmu. Ori on 154cm korkea ruunikko yleisratsu. Velmukas on ollut muutamalla ratsastuskoululla, mutta siirtyi yksityiselle harrastuskäyttöön ennen rattoisia eläkepäiviään. Niistä ori nauttiikin täysin rinnoin pohjoisen viileydessä. Raveja tällä orilla ei valitettavasti ole koskaan kokeiltu. Jälkeläisiä Velmulta löytyy 4 kappaletta.

Vihdin emänemänemä, Veijjari, on kaunis ravurisuokkitamma. Tämä 157cm korkea liinakko pärjäsi hyvin raveissa ja oli todella lupaava nuori, mutta joutui traagiseen onnettomuuteen. Tamma menetti melkein henkensä, mutta omistajan itsepäisyyden takia se saatiin pelastettua. Statistiikat jäivät harmillisesti lukemiin 27: 12-3-1 ja se elelee nyt eläkepäiviään. Jälkeläisiä tammalla on teetetty 4 kappaletta.

Jälkeläiset

16.12.2017 o. Rattosen Viheliäinen (e. Hennatin)

Kisakalenteri

PVM Paikka Alaisuus Lähtö Sija Aika Palkinto
30.04.2024 Power Trotters VRER Ryhmäajo 2600m - Olympia-ajo 2024-finaali hyl k 0v€
22.04.2024 Ravitalli Rattonen VRER Ryhmäajo 2100m 9/11 23,6ake 0v€
22.04.2024 Power Trotters VRER Ryhmäajo 2100m - Olympia-ajo 3. karsinta 7/12 24,8ake 0v€
16.04.2024 Power Trotters VRER Ryhmäajo 1609m - Olympia-ajo 2. karsinta 3/12 23,7aly 1 500v€
12.04.2024 Ravitalli Rattonen Villit Ryhmäajo 1609m 1/6 22,0aly 3 000v€
09.04.2024 Power Trotters VRER Ryhmäajo 2100m - Olympia-ajo 1. karsinta 9/12 26,7aly 0v€
05.04.2024 Power Trotters VRER Ryhmäajo 2100m - Loimun Pääsiäisajo 2024 4/9 26,2akex 0v€
12v kausi 13: 2-1-1 (15% / 31%) Enn. 22,1aly 30 700v€
28.02.2022 Snilli Trotters Villit Ryhmäajo 1600m, Valiodivisioona-finaali 1/12 22,1aly 16 000v€
27.02.2022 Snilli Trotters Villit Ryhmäajo 1600m, Valiodivisioona-karsinta 5/12 22,4alyx 2 000v€
27.02.2022 Aken ravitalli VRER Ryhmäajo 1609m 4/11 22,6aly 2 000v€
26.02.2022 Aken ravitalli VRER Ryhmäajo 1609m 6/11 22,9aly 500v€
25.02.2022 Aken ravitalli VRER Ryhmäajo 1609m 7/11 23,2aly 0v€
24.02.2022 Aken ravitalli VRER Ryhmäajo 1609m 3/11 22,5aly 3 000v€
22.02.2022 Aartoneva VRER Ryhmäajo 2100m hyl hyl 0v€
21.02.2022 Aartoneva VRER Ryhmäajo 2100m 2/10 23,6akex 3 200v€
20.02.2022 Aartoneva VRER Ryhmäajo 2100m 6/10 25,5ake 0v€
19.02.2022 Aartoneva VRER Ryhmäajo 2100m 7/10 24,1ake 0v€
18.02.2022 Aartoneva VRER Ryhmäajo 2100m 7/10 25,3akexx 0v€
16.02.2022 Aken ravitalli VRER Ryhmäajo 1609m - Aken Harmaahapsi 2022 5/12 24,4aly 1 000v€
06.02.2022 Rattonen Villit Ryhmäajo 2100m 1/9 24,0ake 3 000v€
11v kausi 13: 0-3-2 (0% / 38%) Enn. 22,2aly 14 600v€
21.05.2018 Guest Trotters Villit Ryhmäajo 2100m 5/10 24,6ake 500v€
27.04.2018 Shav Racing Villit Ryhmäajo 1600m 8/9 23,4aly 0v€
23.04.2018 Ravitalli Rattonen Villit Tasoitusajo 1609m 2/10 25,3lyx 2 000v€
22.04.2018 Shav Racing Villit Ryhmäajo 1600m 2/9 22,2alyxx 2 100v€
19.04.2018 Shav Racing Villit Ryhmäajo 1600m 4/9 22,4aly 800v€
14.04.2018 Pompeji VRER Ryhmäajo 1609m 2/9 22,2alyx 3 700v€
09.04.2018 Ravitalli Rusko Villit Ryhmäajo 2100m 8/12 25,2ake 0v€
06.04.2018 Ravitalli Rusko Villit Ryhmäajo 2100m 3/12 22,3ake 2 500v€
05.04.2018 VRKK VRKK Ryhmäajo 2100m 6/12 24,5ake 500v€, 2p.
03.04.2018 Ravitalli Rusko Villit Ryhmäajo 2100m 3/12 22,4ake 2 500v€
03.04.2018 Lily's Trotters Villit Ryhmäajo 1609m hyl hyl 0v€
02.04.2018 VRKK VRKK Ryhmäajo 2100m hyl hll 0v€
01.04.2018 Ravitalli Rusko Villit Ryhmäajo 2100m, Ruskon Kevätkuningas 2018-karsinta 9/9 27,3ake 0v€
10v kausi 17: 0-0-4 (0% / 24%) Enn. 22,4ake 11 950v€
31.03.2018 Rattonen VRER Ryhmäajo 2100m 3/7 22,4ake 1 200v€
29.03.2018 Aken ravitalli Villit Ryhmäajo 1609m, Salama Sprintti 9/12 24,1aly 0v€
29.03.2018 Ravitalli Salta VRER Ryhmäajo 2100m, monté 4/4 27,4make 450v€
26.03.2018 Ravitalli Uusikuu VRER Tasoitusajo 2100m 7/13 24,4ke 100v€
25.03.2018 Duán Stable VRER Tasoitusajo 1609m 8/16 26,3ly 1 800v€
18.03.2018 Duán Stable Villit Ryhmäajo 1609m 11/12 26,5aly 0v€
17.03.2018 Duán Stable Villit Ryhmäajo 1609m 3/12 24,2aly 1 000v€
16.03.2018 Duán Stable Villit Ryhmäajo 1609m 4/12 25,2aly 600v€
16.03.2018 Rattonen VRER Ryhmäajo 2100m 3/7 24,5akex 900v€
13.03.2018 Aken ravitalli VRER Ryhmäajo 2100m - Olympia-ajo 1. karsinta 4/11 24,3aly 1 000v€
10.03.2018 Pompeji VRER Ryhmäajo 2100m 8/12 25,8ake 0v€
10.03.2018 Ravitalli Rusko Villit Ryhmäajo 2100m 9/10 27,3ake 0v€
08.03.2018 Rattonen Villit Ryhmäajo 2100m 5/7 26,3akex 0v€
08.03.2018 Ravitalli Rusko Villit Ryhmäajo 2100m 4/10 24,5ake 1 000v€
06.03.2018 Ravitalli Rusko Villit Ryhmäajo 2100m 4/10 24,4ake 1 000v€
05.03.2018 Rattonen Villit Ryhmäajo 2100m 4/10 23,3ake 500v€
03.03.2018 Pompeji VRER Ryhmäajo 2100m 3/12 23,9ake 2 400v€
9v kausi 6: 0-0-0 (0% / 0%) Enn. 25,4ake 3 000v€
20.04.2017 Duán Stable VRER Ryhmäajo 1609m 10/12 25,6aly 0v€
14.11.2016 Burnout Stable VRER Ryhmäajo 2100m hyl hll 0v€
31.08.2016 Guest Trotters Villit Tasoitusajo 2100m 9/14 25,4ke 0v€
31.08.2016 Snilli Trotters Villit Ryhmäajo 2100m, Tähtidivisioona-finaali 5/12 25,4ake 2 000v€
22.08.2016 Kerystonin Kartano VRER Ryhmäajo 1609m hyl k 0v€
21.08.2016 Snilli Trotters Villit Ryhmäajo 2100m, Tähtidivisioona-karsinta 6/11 28,3ake 1 000v€
8v kausi 15: 2-1-1 (13% / 27%) Enn. 24,1ake 10 430v€, 14p.
28.03.2016 Snilli Trotters Villit Ryhmäajo 2100m, Tähtidivisioona-finaali 7/12 26,5ake 0v€
14.03.2016 Snilli Trotters Villit Ryhmäajo 2100m, Tähtidivisioona-karsinta 5/12 26,5akexx 1 000v€
28.02.2016 Repolan Ravitalli VRER Ryhmäajo 2600m hyl hml 0v€
17.02.2016 Salta VRER Ryhmäajo 3100m 5/10 30,9api 130v€
17.02.2016 Repolan Ravitalli VRER Ryhmäajo 1609m 8/10 26,2aly 0v€
03.02.2016 Repolan Ravitalli VRER Ryhmäajo 1609m 5/10 24,6aly 600v€
20.01.2016 VRKK VRKK Tasoitusajo 2100m 9/16 25,2ke 0v€, 1p.
18.01.2016 VRKK VRKK Tasoitusajo 2100m 6/16 25,5ke 0v€, 2p.
16.01.2016 VRKK VRKK Tasoitusajo 2100m 9/16 26,3kex 0v€, 1p.
15.01.2016 Rattonen VRER Ryhmäajo 2100m 2/6 24,2ake 1 500v€
14.01.2016 VRKK VRKK Tasoitusajo 2100m 3/16 27,4ke 1 800v€, 6p.
13.01.2016 Rattonen VRER Ryhmäajo 2100m 1/3 24,2akex 1 500v€
12.01.2016 VRKK VRKK Tasoitusajo 2100m 4/16 27,3ke 900v€, 4p.
11.01.2016 Rattonen VRER Ryhmäajo 2100m 1/4 24,1akex 3 000v€
08.01.2016 Bulevardi VRER Ryhmäajo 2100m 7/9 27,5akex 0v€
7v kausi 16: 0-1-1 (0% / 13%) Enn. 25,1ake 6 580v€, 15p.
20.12.2015 Karolus VRER Ryhmäajo 1600m 2/9 25,5aly 1 150v€
20.12.2015 Salta VRER Ryhmäajo 1609m 6/11 25,5alyx 130v€
15.12.2015 Rattonen Villit Ryhmäajo 2100m 3/9 25,1ake 1 000v€
11.12.2015 Kerystonin kartano VRER Tasoitusajo 2100m - Pikku-Tirilii muistoajo 14/16 31,4ke 0v€
06.12.2015 Salta Villit Ryhmäajo 1609m hyl hll 0v€
30.11.2015 Salta Villit Tasoitusajo 2100m 4/9 25,6kex 2 500v€
30.11.2015 Burnout Stable VRER Ryhmäajo 2100m 7/12 27,3ake 0v€
29.11.2015 VRKK VRKK Ryhmäajo 2100m 4/9 26,2ake 900v€, 4p.
28.11.2015 Burnout Stable VRER Ryhmäajo 2100m 9/10 28,4ake 0v€
27.11.2015 Burnout Stable VRER Ryhmäajo 2100m 9/12 28,1ake 0v€
25.11.2015 VRKK VRKK Ryhmäajo 2100m 5/9 26,2ake 450v€, 3p.
21.11.2015 VRKK VRKK Ryhmäajo 2100m 6/9 27,4ake 0v€, 2p.
17.11.2015 VRKK VRKK Ryhmäajo 2100m 6/9 28,3ake 0v€, 2p.
13.11.2015 VRKK VRKK Ryhmäajo 2100m hyl hyl 0v€
09.11.2015 VRKK VRKK Ryhmäajo 2100m 9/9 31,6ake 0v€, 1p.
05.11.2015 VRKK VRKK Ryhmäajo 2100m 5/9 30,1ake 450v€, 3p.
6v kausi 9: 2-0-1 (22% / 33%) Enn. 25,6ake 5 100v€, 0p.
01.11.2015 VRKK VRKK Ryhmäajo 2100m hyl hll 0v€
27.10.2015 Snilli Trotters Villit Ryhmäajo 2100m, Tähtidivisioona-karsinta 12/12 28,5akexx 0v€
21.10.2015 Rattonen Villit Ryhmäajo 2100m 8/12 29,5akex 0v€
19.10.2015 Rattonen Villit Ryhmäajo 2100m 7/12 25,6ake 0v€
28.09.2015 Rattonen VRER Ryhmäajo 2100m 6/12 30,1ake 0v€
26.09.2015 Pompeji VRER Ryhmäajo 2100m 1/9 27,4akex 2 100v€
25.09.2015 Rattonen VRER Ryhmäajo 2100m 9/12 30,2ake 0v€
19.09.2015 Rattonen Villit Tasoitusajo 2100m 1/9 25,9kex 3 000v€
06.09.2015 SISF SISF Ryhmäajo 2140m 3/10
5v kausi 13: 1-5-0 (8% / 46%) Enn. 27,1ake 11 730v€, 8p.
11.08.2015 Guest Trotters Villit Ryhmäajo 2100m 4/12 27,3ake 520v€
08.08.2015 Guest Trotters Villit Ryhmäajo 2100m 2/12 28,5ake 1 560v€
06.08.2015 Guest Trotters Villit Ryhmäajo 2100m 7/11 28,5ake 0v€
05.08.2015 Savitaival Villit Tasoitusajo 2100m 4/16 29,3ke 250v€
04.08.2015 Guest Trotters Villit Tasoitusajo 2100m 10/16 30,6ke 0v€
03.08.2015 Rattonen Villit Tasoitusajo 2100m 2/10 27,5ke 1 000v€
31.07.2015 Repolan Ravitalli VRER Ryhmäajo 2100m 2/10 29,3akex 0v€
30.07.2015 KiRi VRER Ryhmäajo 2100m 4/8 28,5akexx 900v€
30.07.2015 KiRi VRER Ryhmäajo 2100m 4/7 28,3ake 0v€
25.07.2015 Rattonen Villit Ryhmäajo 2100m 2/11 27,1akex 1 500v€
19.07.2015 Rattonen Villit Ryhmäajo 2100m 1/9 30,3akexx 3 000v€
11.07.2015 VRKK VRKK Tasoitusajo 2100m 2/16 29,5ke 3 000v€, 8p.
11.07.2015 Rattonen Villit Ryhmäajo 2100m 7/12 29,3ake 0v€
4v kausi 18: 1-2-2 (6% / 28%) Enn. 27,2ake 6 450v€, 5 000kr., 13p.
05.07.2015 Ravirata Jylhä Villit Tasoitusajo 2100m hyl hyl 0v€
04.07.2015 Rattonen Villit Ryhmäajo 2100m 4/9 27,2ake 500v€
03.07.2015 Skyforge Ranch VRER Ryhmäajo 2100m 9/12 30,3akex 0v€
02.07.2015 Rattonen Villit Tasoitusajo 2100m 5/10 31,3kexx 200v€
30.06.2015 Rattonen Villit Ryhmäajo 2100m 7/9 35,3ake 0v€
29.06.2015 Snilli Trotters Villit Ryhmäajo 2100m, Huippudivisioona-karsinta 7/12 28,4akexx 0v€
26.06.2015 Kerystonin Kartano VRER Ryhmäajo 1609m 10/11 34,6aly 0v€
21.06.2015 Snilli Trotters Villit Ryhmäajo 2100m, Huippudivisioona-karsinta 6/12 28,4ake 0v€
21.06.2015 SISF SISF 2140m Voltstart 3/10 5 000kr.
20.06.2015 Artsin ravitalli VRER Ryhmäajo 1609m 2/9 31,6alyx 1 000v€
11.06.2015 VRKK VRKK Ryhmäajo 2100m 5/7 36,5akex 400v€, 3p.
08.06.2015 Rattonen Villit Ryhmäajo 2100m 5/9 37,2akex 250v€
02.06.2015 Kerystonin Kartano VRER Ryhmäajo 1609m hyl hpl 0v€
30.05.2015 Snilli Trotters Villit Ryhmäajo 1609m, Kyvyt esiin-divisioonakarsinta 9/12 34,5aly 0v€
30.05.2015 VRKK VRKK Tasoitusajo 2100m 1/10 35,2ke 1 500v€, 10p.
20.05.2015 Rattonen Villit Ryhmäajo 2100m 2/12 37,2ake 2 000v€
17.05.2015 Rattonen villit Tasoitusajo 2100m 6/12 32,6ke 0v€
15.05.2015 Loster VRER Ryhmäajo 2100m 3/12 38,2ake 600v€
3v kausi 6: 1-0-1 (17% / 33%) Enn. 38,6ake 2 100v€, 7p.
06.05.2015 Guest Trotters Villit Ryhmäajo 2100m 9/12 38,6ake 0v€
05.05.2015 Rattonen villit Tasoitusajo 2100m 1/8 45,1ke 1 000v€
28.04.2015 Guest Trotters Villit Ryhmäajo 1600m 12/12 42,5aly 0v€
26.04.2015 Minnantila VRER Tasoitusajo 2100m 8/13 42,3ke 0v€
05.04.2015 VRKK VRKK Ryhmäajo 2100m 9/10 48,5akex 0v€, 1p.
03.04.2015 VRKK VRKK Ryhmäajo 2100m 3/10 42,9ake 1 000v€, 6p.
20.03.2015 Ravirata Bulevardi VRER Koelähtö 1. Tasoitusajo 2100m hyv 59,4ke 100v€
12.03.2015 Kerystonin Kartano VRER Opetuslähtö 1. Tasoitusajo 2100m hyv 57,1ke 0v€

Päiväkirja ja valmennukset

07.01.2016 - valmennus, Henna (kirjoittanut omistaja)
Nyt päästäisiin Vihdinkin kanssa vihdoista viimein kunnolla töiden pariin, sillä olimme sopineet Hennan kanssa jonkinlaista ehkä hieman tiukempaa valmennusta. Orin kärsivällisyyttä tultaisiin koettelemaan. Henna oli nimittäin keksinyt pari uutta harjoitusta, joilla saataisiin ori keskittymään hieman paremmin ja olemaan välittämättä taustahälystä. Minua itseänikin hieman jännitti, miten ori käyttäytyisi uusien harjoitusten parissa. Häiriötekijät voisivat olla paniikin laukaisija tälle orille, vaikka se olikin varma jaloistaan ja päästään. Ei sitä koskaan voi tietää jos tuo huitova ja huutava Henna vaikka söisi orin kun tultaisiin kaarteeseen. Harjoitukset menivät yllättävän hyvin, eikä ori tuntunut säpsähtelevän mitään. Kai uuden vuoden raketit pikku hiljaa kartuttavat. Mistäs sitä koskaan tietää. Ainakin itselläni oli erittäin turvallinen ja varma olo kärryillä.

02.01.2016 - päiväkirjamerkintä, Dimma
Uusi vuosi, uudet kujeet vai miten se nyt meni. Vuodenvaihde oli sujunut ihmeen rauhallisesti, eivätkä hevoset sen kummemmin sätkyneet muutamaa lähellä ammuttua rakettia. Hienosti ihmiset tajusivat olla ampumatta aivan tallin läheisyydessä, iso kiitos siitä kaikille! Säpsähtelyt loppuivat heti vuoden ensimmäisen päivän aamuna, joten pääsimme työskentelemään taas turvallisesti ilman huolta mistään ylimääräisestä. Vihdin ja Sentin kanssa päästiin käymään vähän maastoajelullakin, Marcus Vihdillä ja minä Sentillä. Lunta tuprutteli hiljakseen jo valmiiksi valkoiseen maahan ja saimme olla rauhassa hiljaisessa metsässä. Tai olisimme saaneet olla rauhassa ja hiljaisuudessa, jos veljeni ei olisi höpöttänyt kokoajan uudenvuoden bileistä. Mutta eipä voi miehenalkua sättiäkään, olihan uudenvuodenaattona juhlittava oikein olan takaa. Päättää vuosi tyylillä, pah!

27.12.2015 - valmennus, Henna (kirjoittanut omistaja)
Hyvä, että joulupyhinä olimme saaneet edes olla rauhassa ja rentoutua lomaillen, sillä tänään alkaisi välipäivien tehotreenit. Henna tulisi valmentamaan Vihtiä ja valmistelin oria tulevaan koitokseen. Emme olleet puhuneet Hennan kanssa, mitä hänellä olisi tänään mielessä, joten kaikki tulisi minullekin yllätyksenä. Luultavasti ottaisimme lähinnä aikoja ja etsisimme sopivan tahdin orille juosta eri matkoja. Arvaukseni osui oikeaan ja naurahdin heti hieman kun Henna kertoi, mitä oli luvassa. Vihti työskenteli todella hyvin ja saikin siitä paljon kehuja. Ori juoksi hirveän lujaa lomapäivien jälkeen, mutta ei edes meinannut lähteä käsistä, vaikka energiaa tuntui olevan liikaa. Hevonen pääsi valmennuksen jälkeen vielä rellestämään hetkeksi tarhaan jäähdyttyään, jotta ylimääräinen energia saataisiin kitkettyä pois.

24.12.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
Jouluaaton kunniaksi ajattelin mennä Vihdin kanssa mukavalle rekiretkelle, mukanani vanhemman veljeni kummilapsi Anna. Anna oli seitsemänvuotias ekaluokkalainen lähes tallin naapurista, joten tyttö ehtisi hyvin lähteä vanhempiensa mukana isovanhempien luokse jouluruualle ajelun jälkeen. Lunta oli juuri ja juuri sen verran, että ajelu onnistui. Jos rekeä ei olisi saatu käyttöön, olisin vienyt tytön muuten ajelemaan, ja ehkä hieman rauhallisemmalla hevosella. Reen edessä Vihti tuntui kuitenkin toimivan oikein rennosti, mutta silti innostuneesti. Rauhallinen rekiajelu oli pienen tytönkin mieleen ja sain kuulla paljon kehuja miten ihana "poni" Vihti oli. Kyllä me tästä Annasta vielä heppatyttö koulutetaan. Hyvä pohja sille ainakin on, sillä Annaa tuntui kiinnostavan hevoset todella paljon ja ehdimme käväistä ponitallissakin katsomassa niitä oikeita poneja. Siitä vasta tyttö innostuikin ja kysyi, miksemme menneet "tällaisella pienellä". Lupauduin viemään tytön myöhemmin myös poniajelulle ja sain osakseni suurimman ja rehellisimmän hymyn ikinä.

13.12.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
"Terve kulta", hihkaisin tarhan nurkalta, kun Vihti nosti päätänsä hörähtäen tuttavallisesti. Astuin tarhaan orin kävellessä luokseni ja laitoin riimunarun kiinni riimuun. Avasin portin ja talutin orin talliin pienten lumihiutaleiden sataessa olkapäilleni ja orin selän päälle. Talliin päästessämme sidoin orin käytävälle, sillä talli oli tänään aivan hiljainen ja nappasin siltä loimen pois. Vein loimen kuivumaan kuivaushuoneeseen ja nappasin orin harjat matkalla takaisin sen luokse. Hoidin Vihdin kuntoon ja valjastin sen ravitreeniä varten. Ori tuntui olevan energisellä ja rennolla tuulella, joten ajaminen tulisi sujumaan luultavasti moitteettomasti.

Ulos päästessämme lumisade oli hieman sankempi kuin aikaisemmin, mutta takaisin emme kääntyneet. Kyllä näki vielä hyvin eteensä, eikä hiitillä luultavasti olisi edes ketään. Jos sade sankkenisi entisestään, olisi mentävä sisälle, sillä ei se varmasti hevosestakaan olisi mukavaa ravailla täysiä kun lumi piiskaisi silmille. Aloitimme rauhallisesti, vaikka ori oikein puhkui intoa mennä eteenpäin. En halunnut päästää vielä oria juoksemaan sydämensä kyllyydestä, sillä tänään tulisi saavuttaa edes jotain ja yrittää kehittyä. Yksin se oli hieman vaikeaa, sillä ei saisi oikein tarkkoja aikoja radalla. Lumisadekin loppui jossain välissä ja maa oli ihanan valkoinen. Vihti tuntui pitävän viileästä ilmasta, eikä mikään ihme. Sehän painalsi menemään kuin suurikin kisahirmu konsanaan.

Hiitin jälkeen suuntasimme radalle juoksemaan, ottamaan aikaa. Sentään suuntaa antavia lukemia saatiin, eikä orin kierrosaika ollut mikään hidas. Vihtihän oli suorastaan kehittynyt! Saisi ori ylimääräisen leivänpalan tänään pieneksi palkaksi kehittymisestään. Sekä tietenkin ylimääräisiä rapsutuksia, kun pääsisimme takaisin talliin. Tallissa annoin orille melassia ja ansaitun leivänpalan, pesin sen ja annoin kuivua, ennen kuin vein sen takaisin ulos muiden seuraksi. Ehtisi ori olla vielä pari tuntia pihalla, ennen kuin sisälle yöksi.

01.12.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
Vihdillä on tarkoitus alkaa kisaamaan oikein kunnolla, tähdäten korkealle, tästä hetkestä lähtien. Ori on näyttänyt kyntensä se verran hyvin viime aikoina, että voidaan keskittyä suurempiin saavutuksiin. Sen kanssa tullaan myös tähtäämään laatuarvosteluihin, ainakin YLA ja SLA tulisi käydä. SLA luultavasti ensin, sillä siihen ei tarvita jälkeläisnäyttöä. Toivotaan vain parasta, että ori osaa käyttäytyä haluamallamme tavalla. Jos ei, ja pisteet sen takia huononevat, käydään parempana päivänä uudelleen. Orilla tullaan kilpailemaan jatkossa vielä paljon, mutta jossain välissä se siirretään jalostuskäyttöön. Myös tallin hieno tamma Innosentti on lähimpänä jalostuskäyttöä. Siitä ja Vihdistä saataisiin varmasti hienoja varsoja, jotka pärjäisivät hyvin raviradoilla. Yksi asia kuitenkin kerrallaan ja yritetään saada Vihdin ja muiden kisaurat päätökseen kunnialla.

04.11.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
"Vihti, et oo tosissas!" parahdin kun näin silvotun näköisen riimun mutaisessa tarhassa. Oripoika oli erittäin itseensä tyytyväinen kun se myhäili keskellä tarhaa riimun vieressä katsellen tuskaisen näköistä lähestymistäni. Tarkistin riimun kunnon ja totesin sen olevan katki. Huokaisin, loin oriin pahan katseen ja lähdin hakemaan tallista toista. Onneksi olimme ostaneet muutama viikko sitten Vihdille ja muutamalle muulle uudet riimut. Nyt sille tulisi käyttöä. Olisimme joka tapauksessa heittäneet vanhan riimun roskikseen sen ollessa erittäin huonon näköinen, mutta en olettanut, että se näin pian pitäisi heittää menemään. Palasin tarhalle uusi riimu kädessä ja sanoinkin orille, että tätä se ei rikkoisi tai sotkisi, ainakaan vielä.

10.10.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
Olimme sopineet tapaamisen tallille vanhan tuttuni kanssa, sillä minulle oli tullut viime hetken este. Emme olleet tavanneet sitten lukioaikojen. Iida ei ollut koskaan ollut heppatyttö, mutta oli itse ehdottanut, että ajelisi tallille minua tapaamaan. Olin sanonut, että minulla olisi hieman hommia, mutta se ei naista hidastanut. Päinvastoin, hän tarjosi apuaan. Nainen saapui talliin hälinän keskelle ja vaihdoimme nopeat kuulumiset. Sen jälkeen haimme pari hevosta sisään, Iida sai tuoda kiltin Hennan ja itse toin Vihdin. Opetin naista ottamaan tammalta loimen pois, tosin siihen ei tarvittu montaakaan neuvoa, kun nainen oli saanut sen pois. Nappasin orilta loimen ja veimme ne kuivumaan kuivaushuoneeseen. Seuraavaksi olisivat vuorossa Kukka ja Sentti. Veimme tammat sisälle ja nappasimme niiltäkin loimet pois ja veimme kuivumaan. Tarkistin nopeasti hevosten kunnot ja pyysin Iidaa tulemaan auttamaan heinien kanssa. Punnittavina olivat iltatarkki- ja aamuheinät ja nainen oikein tykkäsi tekemisestä. Kai se hauskaa on, kun sitä ei tarvitse tehdä joka päivä pariin otteeseen. Tosin kyllä itsekin pidin heinien laitosta, erityisesti säilöheinän, sillä se ei pöllyä niin hirveästi. Iidalla tuntui olevan hauskaa tallilla, vaikka niin sanotusti joutuikin hommiin, mutta sovimme uuden tapaamisen, tällä kertaa ihan vain kahville. Oli kyllä mukava nähdä vanhaa tuttua näin pitkästä aikaa!

20.09.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
"Vihti lopeta", karjaisin temppuilevalle orille, joka oli napannut pehmeäharjan suuhunsa ja kolautteli sitä pää ylhäällä pitkin karsinan seiniä. Herra ei millään malttanut laskea päätänsä, joten otin sitä reilusti kiinni harjasta ja melkein liiankin ronskisti vedin sen pään alas. Nappasin harjan käteeni ja toruin oria. Mikään ei tuntunut menevän putkeen tänään. Ei edes ajossa. Miten olikin niin kuuma ja tuntui, ettei ori kuunnellut työskennellessäkään pätkän vertaa. Meinasin luovuttaa siihen paikkaan ja kääntyä saman tien takaisin tallille, mutta sitten keksin, että orin saisi luultavasti kuuntelemaan paremmin kun sen antaisi hetken juosta vähän kovempaa. Päätin kokeilla kyseistä taktiikkaa ja onneksi se toimi. Muuten olisi itseltä pää hajonnut kyllä aika pikaiseen. Lopputreeni sujuikin lähes moitteettomasti.

01.09.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
Nyt olisi kunnon tehotreenin aika, sillä pian alkaisi Vihdin 6-vuotiskausi. Ja toivon mukaan rytinällä, hyvällä tavalla. Orilta odotetaan jo paljon enemmän, sillä se on kehittynyt hurjasti viime kuukausien aikana ja sijoituksia odotetaan tulevan. Vihti oli kuitenkin tänään toista mieltä, sillä herraa ei kiinnostanut pätkän vertaa mikään tylsä juokseminen, kun ei saanut edes pinkoa täysillä. Ei kukaan kyllä siinä helteessä olisi juossutkaan. En ollut edes katsonut aamulla paljonko lämpöasteita ulkona oli, mutta varmasti oli yli 20, luultavasti lähemmäs 25. Eikö tämä kesä koskaan lopu? Tosin en talvesta välitä yhtään, joten ehkä ihan hyvä, että on vielä kesää jäljellä. Kärsitään sitten kerran on pakko!

29.08.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
Vihdillä on ollut hieman pidempi kisaustauko, jotta olemme saaneet treenailtua enemmän tosissaan. 6-vuotiskautta odotamme innolla, sillä tälle treenaamiselle todella jää runsaasti enemmän aikaa. Tottakai olemme luvanneet ottaa rennostikin aina välillä, mutta varo vaan Vihti, nyt alkaa sellaiset tehotreenit ja -valmennukset että oksat pois! Toivon mukaan loppukesästä ei tule kovin lämmin, niin jaksaisimme pitääkin tästä lupauksesta kiinni.

11.08.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
5-vuotiskausi on saatu päätökseen statistiikoin 13: 1-5-0. Ennätys ei paljoa viime kaudesta parantunut, 27,1ake, mutta se ei meidän menoamme hidasta. Vihdistä ollaan edelleen erittäin ylpeitä. Voittoja saisi tietty hieman napsia enemmän, mutta tietenkin olemme tähän nykyiseenkin tyytyväisiä. Totta kai yritämme edelleen kehittyä, siitä ei ole pelkoa. 6-vuotiskaudesta on tulossa todella rento, vain muutamalla startilla, sillä yritämme todella keskittyä nyt treenaamiseen ja löytämään sen oikean tahdin ja tavan Vihdille. Muutenkin täytyy hieman miettiä tulevaisuutta, lähinnä tulevien astutusten saralta. Joko oria alettaisiin käyttämään siinäkin toiminnassa, vai pitäisikö odotella vielä muutama kausi. Sitä pitääkin pohtia oikein kunnolla.

23.07.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
Huhhuh hellettä. Tänään tulisi olemaan erittäin laiska ja toimeton päivä, mutta lopulta hommien tullessa valmiiksi, pääsin viilentymään kärryille. Päästin Vihdin menemään lujaa, tarkoitan siis todella lujaa, niin että tulisi edes pieni tuulenvire kasvoilleni. En kuitenkaan voinut päästää oria kuumuamaan liikaa ja harmikseni jouduin hieman hidastamaan. Vihti hikoili järjetöntä tahtia ja totesin, ettei tämä olisi ehkä se terveellisin vaihtoehto tässä kuumuudessa ja käännyimme takaisin tallille. Ori pääsi pitkään viileään suihkuun, voi että se tekisi kyllä terää. En voinut olla ajattelematta ihanan viileätä suihkua, kun lopulta pääsisin pitkän päivän jälkeen kodin viileyteen. Orikin näytti nauttivan pikku suihkusta, eikä ihme, viilensihän se huomattavasti senkin oloa.

05.07.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
4-vuotiskauden viimeinen startti oli tänään, joka valitettavasti päätyi hylkäykseen. Orin kausi meni kuitenkin muuten kohtuullisen hyvin ja statistiikkaa kerättiin 18: 1-2-2, eikä voittosummatkaan jääneet aivan pieniksi. Matkaa tietekin on vielä, mutta kyllä huomaa orin kehittyvän koko ajan lisää ja lisää. Ennätys tällä kaudella hipoi parhautta, huima 27,2ake. Saamme ollakin siitä erittän ylpeitä. Kyseinen aika juostiin eilen meillä Rattosessa. Pois kaikki puheet kotikenttäedusta, kyllä meidän Vihti olisi tykittänyt niin hyvänä päivänä missä tahansa tuollaisen ajan! Valitettavasti juoksu ei riittänyt voittoon, vaan voiton vei tallimme tamma Innosentti ajalla 25,2ake. Nyt vain innolla kohti 5-vuotiskautta, mistä onkin tulossa hieman helpompi kuin tästä kaudesta.

10.06.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
Johan on hieno kesä... Sataa vain ja on kylmä, toppatakithan tässä pitäisi kaivaa talvisäilöistä takaisin käyttöön. Ainakin siltä tuntui, kun hytisin kylmästä kärryillä. En ollut yhtään aavistanut, että kesällä voisi olla näin kylmä tuuli. Jouduimme kääntymään Vihdin kanssa takaisin tallille, jossa sain lämpimän paidan takin alle ja pitkikset jalkaan. Pääsimme jatkamaan hiitillä ravailua taas rauhassa ja Vihti oli erittäin malttamattomalla tuulella. Tuntui, että se olisi voinut ryöstää milloin tahansa ja se painoi ohjalle todella paljon. Että minulla olisi kädet kipeät tämän lenkin jälkeen. Jostain syystä tuntui, että ori potki hiekkaakin aivan mielettömän paljon naamaani tällä kertaa. Miksi, oi miksi juuri minä?

06.05.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
Vihdin 3-vuotiskausi on nyt saatu päätökseen statistiikoin 6: 1-0-1. Ei hullumpi, tämä on hyvä alku. Parantamista tietenkin on vielä paljon, mutta kyllä tässä seisoo nuori ravurilupaus! Kauden ennätys 38,6ake ei ole sekään hullumpi, vaan todella hyvä. Orin kanssa on kuitenkin hieman epätasaista suorittamista näkyvissä. Välillä ollaan tiukasti kärkikahinoissa, mutta välillä tulee laiskoteltua jonon perässä. Onkohan se sitä uhmaikää? Sillä tahtoa ja halua näyttää orilta kyllä löytyy, eikä se pidä häviämisestä. Johan on siis ristiriitaista menoa. Ehkä se siitä tasoittuu, kun saadaan hieman lisää ikää ja kokemusta keräiltyä. Orin 4-vuotiskaudesta on tulossa kohtuullisen tiukka aikataulultaan, mutta uskon, että koko tiimimme pystyy siihen ilman ongelmia.

20.03.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
Koelähtö, done! Läpi päästiin juuri ja juuri, mutta olemme silti erittäin tyytyväisiä. Vihti piti hermonsa, vaikka joku pieni lapsi hieman rääkyikin radan reunalla katsomoalueella. Ori juoksi tasaisella vauhdilla maaliin asti ajassa 59,4ke ja saimme pieneksi matkamuistoksi 100€ suorituksen hyväksymisestä. Ainakin sillä saadaan maksettua bensat, mitkä matkaan menivät. Ei ihan turha reissu tämä!

12.03.2015 - päiväkirjamerkintä, Dimma
Ensimmäinen lähtö Vihdillä olisi nyt takana. Vierailimme Kerystonin Kartanon opetuslähdössä. Ori juoksi erittäin hienosti, vaikka sitä selvästi jännittikin ympärillä oleva hälinä hurjasti, aikaan 57,1ke. Vaikuttaa siltä, että ori on valmis koelähtöön. Ilmoitin sen Bulevardin koelähtöön 20.03. Nyt pidetäänkin peukut pystyssä, että ori pitää nykyisen tahdin ja halun päällä!

12.09.2014 - päiväkirjamerkintä, Dimma
"Voi mikä pikkumies!" pikkuveljeni Marcus lähes huudahti nähdessään tallin uusimman varsan. Mies oli ollut viikon reissussa hakemassa uusia hevosia tallille, ja oli missannut Pusutytön synnyttämisen. Nyt karsinassa lepäili toinenkin suomenhevonen, rutkasti pienempi ja jos voi sanoa, myös söpömpi. Ainakin vielä. Synnytys oli toissapäivänä mennyt erittäin hyvin, sujuvasti ja nopeasti.
"Onko nimiehdotuksia?" Marcus kysyi minulta ja vastasin: "Muutama tallilainen on tässä jutellut Vihtiläisestä, kun kukaan muu ei kuule, joten olisiko se hyvä?"
"Selvä, Vihtiläinen siitä tulee. Kutsutaan oria vaikka Vihdiksi", Marcus hymyili ja katsahti taas varsaan sanoen: "Kyllä siitä hyvä tulee, aivan kuin isästään. Huhhuh, siinä vasta hevonen. Meistä tulee vähintäänkin yhtä mahtavia. Eikö niin Vihti?"Kyseessä on virtuaalihevonen!
Rattonen on virtuaalitalli
{title}
{menu}
{content}
{footer}