Ravitalli Rattonen

Miljöö

Rattonen koostuu tällä hetkellä kahdesta tallista, toisesta löytyvät orit toisesta tammat. Yllätys yllätys, näitä kutsutaan nimellä oritalli ja tammatalli. Oritallista löytyy 20 karsinaa ja tammatallista toinen mokoma. Tämän lisäksi meillä on rakenteilla siitostalli, johon tulee mahtumaan 30 hevosta. Tällä hetkellä siitoshevoset löytyvät kisaavien joukosta. Jokaisesta tallista löytyy karsinoiden lisäksi 3 pesupaikkaa ja solarium.

Meiltä löytyy paljon tilavia hiekkatarhoja ja laitumia. Laitumilta löytyy katokset, pahan ilman tai polttavan auringonpaahteen varalle, mutta hevoset pääsevät hitusen myös metsän puolelle puiden varjoon. Muutamasta isommasta tarhasta löytyy myös katokset. Tallipihalta pääsee helposti laitumien takaa löytyville maastopoluille ilman minkäänlaisia tienylityksiä tai muita vaaratilanteita.

Kilpailutoiminta

Pyrimme järjestämään säännöllisesti raveja, nyt kun tallin arki on lähtenyt sujumaan lähes rutiinilla. Ravejamme voitte katsella täältä.

Henkilökunta

Marcus Lehto - omistaja
Heippa vaan kaikille! Olen Dimman pikkuveli, ja sen näkee. Minulla on blondit hiukset ja vaaleansiniset silmät, aivan kuin sisarellani. Lisäksi kasvonpiirteeni ovat sirot ja minua sanotaankin usein "kauniiksi pojaksi". Tästä kuitenkaan en ota nokkiini. Vaikka saatankin näyttää hieman enkeliltä, sitä en todellakaan ole! Minulla on tapana tehdä koko ajan pieniä jäyniä, olen hurja huimapää ja välillä tyhmänrohkeakin. Hevosten hyvinvointi on minulle kuitenkin erittäin tärkeää, joten en niiden turvallisuutta vaarantaisi ikinä, ei edes kävisi mielessä. Rattonen on minulle lähes kokopäivätyö, joten vapaa-aikaa jää harvemmin tarpeeksi. Tottakai meiltä löytyy uskomaton talliporukka, jonka voimin voisi pyörittää vaikka kahta tallia! Olen sisareni lailla sen verran perfektionisti, että teen työt kunnolla loppuun ja joskus uusiksikin, ja siinä saattaa kestääkin yömyöhään. Siitä menenkin sitten suoraan nukkumaan yksinäni. Pst pst, täältä löytyy siis sinkkumies!

Dimma - osaomistaja
Olen huolellinen ja tarkka kaikesta, tosin rennolla asenteella. Minussa asuukin pieni perfektionisti, mutta jokainen väärään suuntaan osoittava riimunaru ei minua hetkauta. Vasta kun kyse on mm. hevosten hyvinvoinnista, alkavat kellot soittaa. Minua on sanottu herttaiseksi, ehkä jopa äidilliseksi, ystävälliseksi persoonaksi. Pidän huolta tallin muista ihmisistä lähes liiankin hyvin. Toisaalta, olen myös menevä ihminen, kokeilen kaikkea uutta, välillä hieman tyhmänrohkeastikin. Kuitenkin opin aina virheistäni. Olen hiustenväriltäni blondi, mutta en ala blondivitsejä kuuntelemaan, sillä en ole mikään tyhmä tapaus. En kuitenkaan ota nokkiini jos joku sellaisen vitsin letkauttaakin, sillä minulla on hyvä huumorintaju ja olen avoin kaikelle. Minulta saa kysyä kaikenlaisia kysymyksiä, tyhmiä kysymyksiä ei olekaan! Toimin osaomistajana Rattosessa ja työtehtäviini kuuluu muun muassa hevosten liikutus, ruokinta, kengitys, valmennus ja erilaiset paperityöt.

Ohjastajat

Henry - Nuori ja innokas pojankoltiainen.
Joel - Dimman ja Marcuksen isoveli. Tunnollinen ja reipas jokapaikanhöylä.
Henna - Dimman lapsuudenystävä. Hieman höhlä, mutta reipas. Toimii usein myös valmentajana.
Janne - Dimman avopuoliso. Valmentaa ja ohjastaa taidolla.
Lilja - Tallin "vanhus", 55-vuotias ikinuori.
Matilda - Teinivuotensa muutama vuosi sitten ohittanut villi nuori neito.
Minni - Tallin uusi tuttavuus. Reipas ja tunnollinen.
Matti - Tallin toinen "vanhus", 57-vuotias, aina intoa täynnä oleva herrasmies.
Petra - 30-vuotias erittäin reipas yksinhuoltajaäiti.
Alisa - Uusin kasvo, 20-vuotias opiskelijatyttö.


Rattonen on virtuaalitalli
{title}
{menu}
{content}
{footer}